Ropta Boys 3 op karakter langzij bij V&V’68 3.

Garijp – Om 14.30 stond de uit wedstrijd tegen de nummer 2, V&V’68, van de ranglijst op het programma. Verleden week werd er vertrouwen getankt tegen de nummer 3, om deze met 6-0 te verslaan. Dus vol goede moed werd er afgereisd naar Garyp om de punten weer mee naar Oosternijkerk te nemen.  Het 2e elftal was vrij en hieruit werden Jan Yme, Zjene, Mustafa en Jimke bereidt gevonden om het derde elftal te ondersteunen. Ook Jenne Ljibbe had nog zin om naar Garyp af te reizen na zijn verplichte taken als scheidsrechter bij de toekomst van Ropta Boys. Deze was nog hard nodig omdat Sjaak van der Vorst op laatste moment moest afzeggen vanwege werk.

1e Helft

De wedstrijd begon op een glad en glibberig veld, waar de bal moeilijk onder controle was te krijgen, dit kwam het spelbeeld daarom ook niet ten goede. Door het vele balverlies van beide kanten, was het een erg rommelige 1e helft  te noemen. Toch was RB3 iets beter dan de thuisploeg, maar mede door de scheidsrechter was het V&V dat de eerste goal scoorde. Telkens als er iemand van RB een tegenstander (op reguliere wijze) van de bal af wist te zetten, floot de scheidsrechter tegen RB. Bij een duel op het middenveld wist de scheidsrechter een overtreding te constateren van een spelere van RB, V&V wist met een lange bal de spits te bereiken die zeer effectief de bal tegen het net wist te schieten 1-0.

Na deze goal ging RB opzoek naar de (verdiende) gelijkmaker, de druk werd opgevoerd en het was Theunis Linthof die alleen op de goal af kon stevenen. Helaas waren de spelers van RB niet zo effectief als de spitsen van V&V, want Theunis had teveel tijd nodig en kon daarom alleen nog maar bij de keeper in de handen punteren. Niet veel later was het Zjene die met een prima steekbal alleen op de keeper af kon, helaas had de scheidsrechter, die nog in de cirkel van de middenlijn  stond, al gezien dat Zjene op moment van spelen buitenspel stond. Zelf toen de grensrechter (van V&V) aangaf dat Zjene niet buitenspel stond, was er nog steeds geen twijfel bij de scheids, weg kans…

Helaas veranderde de scheids niet, hij floot wanneer er geen overtreding werd gemaakt, hij floot niet wanneer er wel een overtreding werd gemaakt, dit tot grote frustratie bij sommige spelers. Gelukkig bleven de spelers van beide ploegen wel met hun verstand voetballen en werd het geen smerige  “schoppartij”.

Het spel ging op dezelfde manier door en bij een actie aan de zijkant van het veld, werd de bal met een sliding tot ingooi verwerkt. Toen V&V in wilden gooien, bleek de scheids hier weer eens een overtreding te hebben gezien en mocht V&V tot ieders grote verbazing een vrije trap nemen. Deze vrije trap werd op de 5 meter lijn geschoten, helaas was het Winand die er een teen tegenaan zette en de bal in het doel van RB verdween  2-0.

Toch gaf RB zich niet gewonnen en ging weer opzoek naar de aansluiting, voor de rust nog op 2-1 komen, was de bedoeling. Jan Ernst had hiervoor de beste mogelijkheid, hij was mee naar voren gekomen voor een corner, Jan Ernst kopte de bal eerst goed in, maar kwam via een speler van V&V tegen de keeper. De bal stuitte daarna terug naar Jan Ernst die vrij kon inschieten, helaas raakte hij de bal helemaal verkeerd en zodoende schoot Jan Ernst hoog over. Niet veel tijd en kansjes later, werd er afgefloten voor de rust.

2e Helft.

In de tweede helft was het gestopt met regenen en met vers bloed in de partij, in de vorm van Sietze Verbeek voor Albert Linthof, ging RB goed van start. Gelijk werd de druk opgevoerd bij V&V, met Zjene die telkens zijn man voorbij liep en enkele goede voorzetten gaf, was het niet lang meer wachten op de aansluiting. Helaas bleek dit niet het geval, pas toen Jenne Ljibbe in de 62e minuut, op het juiste plek stond na een voorzet, kon pas de aansluitingstreffer worden gevierd.

Hierna werd alles op de aanval gegooid en werd V&V terug gedrongen. Met hand en tand werd er door V&V verdedigd, maar moest uiteindelijk toch het antwoord schuldig blijven op het aandringende RB3. Jan Ernst was als laatste man doorgeschoven naar het midden veld om Jimke te ondersteunen. Via een goede combinatie, kreeg Jan Ernst de bal op de rand van de 16 meter, gelukkig had hij gezien dat Sietze er op dat moment beter voorstond dan hijzelf en speelde de bal naar Sietze. Met deze buitenkansjes weet Sietze wel om te gaan en na het uitkappen van zijn tegenstander, schoof hij de bal keurig in de juiste hoek 2-2.

RB wilde meer, maar vergat te verdedigen en kwam nadat het op 2-2 was gekomen enkele minuten later op een 3-2 achterstand en moest zodoende weer opnieuw beginnen. Het was weer de gevaarlijke spits van V&V die wist te profiteren van de geboden ruimte die RB weggaf achter de verdediging. Met een uitstekende pass van de rechtshalf van V&V, werd hun spits oog in oog met Renze gezet, helaas faalde de spits niet en kon RB zoals gezegd weer in de achtervolging.

Hierna volgde er een periode met kansen aan beide kanten en golfde het spel op en neer, enkele goede kansen van V&V, met daarop volgend goede kansen van RB. Beide ploegen wisten de kansen niet af te maken en voor RB begon dan ook de tijd te dringen.

Gelukkig voor de wedstrijd (en RB) had de scheids ook een goed bakje thee gehad, want de 2e helft was er weinig op de scheids aan te merken en floot een goede 2e helft. Ook met het tijdrekken van V&V had de scheids rekening gehouden en liet nog een kleine 5 minuten door voetballen. Gelukkig voor RB was dit de redding om er nog een punt uit te slepen bij V&V op visite. Weer was het Zjene die met een goede aanval op rechts de bal bij de vrijstaande Jenne Ljibbe wist te krijgen, deze niet te missen kans werd door Jenne Ljibbe dan ook afgerond 3-3. Hierna gebeurde er niet veel meer en kon iedereen leven met de puntendeling.

Ropta Boys speelde over de hele wedstrijd iets beter, maar V&V was telkens zeer gevaarlijk via de counter. Uiteindelijk was het dan ook een terechte uitslag en het maximale haalbare op deze rommelige zaterdag.
Iedereen die Ropta Boys 3 deze zaterdag heeft geholpen, bedankt en hopelijk tot een volgende keer!

Volgende week zaterdag komt de koploper VVT bij Ropta Boys op visite en gaan proberen de punten in Oosternijkerk te houden!