Ropta Boys 3 doet zichzelf tekort.

Oosternijkerk-   De kop is kort maar alleszeggend. Na de beschamende vertoning van vorige week, stond er vanmiddag een zeer gretig en vasthoudend Ropta Boys 3 op het veld. Revanche op vorige week is er zeker genomen wat betreft “ strijd.” Wie echter de laatste zin van het vorige stukje goed heeft gelezen, weet dat het aan het andere ontbrak. Om te winnen moet je geconcentreerd zijn in de afwerking en moet je gefocused blijven om tegengoals te voorkomen. Veenwouden 4 profiteerde helaas maximaal.

Onder leiding van vaste referee, dhr van Vliet, werd er om 14.30 u afgetrapt op sportpark de Fiver, op een goed bespeelbaar veld. De spelers vertaalden de inhoud van de voorbespreking direct naar het spel op het veld. Deze voorbespreking was overigens kort maar krachtig. Geen moeilijke tactische concepten maar 100% inzet, dus elk duel willen winnen, dan komt het voetbal vanzelf. Hulde voor de best gespeelde eerste helft van dit seizoen!! Veenwouden 4 kreeg alle hoeken van het veld te zien. Na 3 minuten had het al 1-0 kunnen staan. Met een snelle aanval over de as van het veld werd Andries Visser in stelling gebracht. Zijn schot met de punt miste echter kracht en richting. Nog geen minuut later was het Jacob Douma, die met een actie naar binnen voor gevaar zorgde. Met een hard schot werd de Veenwouden goalie voor het eerst echt getest maar door een katachtige redding bleef de 0-0 voorlopig op het scorebord staan. Het overwicht van RB 3 was echter dusdanig overweldigend, dat een doelpunt niet lang uit kon blijven. Naast het fanatieke afjagen bleef Ropta Boys verzorgd voetbal spelen, met lange periodes van balbezit. Linksback Gert van der Meulen etaleerde het grote vertrouwen aan de bal overduidelijk in de 9e minuut. Tijdens het opkomen over links had hij goed oog voor Andries Visser, die heel sneaky de 16 meter was binnen geslopen. Met een steekbal over bijna 30 meter, tussen een mêlee van spelers door, werd Andries net niet alleen voor de keeper gezet. De bal was net een teenlengte te scherp maar de pass en vooral het lef waarmee gegeven, sprak tot de verbeelding. Na ruim een kwartier spelen kwam daar dan toch de verdiende 1-0 voorsprong voor de groengelen. Een Veenwouden aanval werd centraal afgebroken. Gevaarlijk voor een tegenstander wist ook Jacob Douma. Met een fraaie loopactie was hij de in voorwaartse beweging zijnde verdedigers van Veenwouden te slim af. Jacob werd vervolgens met een goede steekbal bediend en ronde beheerst af op een kansloze keeper.1-0. Er brak even iets bij Veenwouden en dus nog een tandje erbij, met direct resultaat. De sterk spelende Gert van der Meulen had wederom een fantastische pass in huis op Andries Visser. Andries werd vervolgens onreglementair afgestopt in de 16, met een penalty tot gevolg. Dit bleek een koud kunstje voor routinier Sjaak van der Vorst. Amper een minuut later stond het dus al 2-0. Een ongekende weelde. Veenwouden 4 wankelde nu serieus en een grote voorsprong voor rust leek in de maak. Ropta Boys voelde dit goed aan en bleef er dan ook vol voor gaan. De kansen stapelden zich op, waaronder een aantal hele grote. In de laatste 20 minuten van de eerste helft werden er 5 grote kansen genoteerd, waarvan 2 alleen voor de keeper. U raadt het al. Geen doelpunten. In de afwerking was er vaak sprake van teveel onrust, daarnaast speelde de plaaggeest onder de lat bij Veenwouden 4 een beslissende rol. Ondanks het goede spel van Ropta Boys was de keeper van de tegenstander de beste man van het veld. Dit zegt voldoende! Hij hield zijn ploeg eigenhandig in de wedstrijd en daar is geen woord aan overdreven. Zeer frustrerend maar sjappoo voor deze fantastische speler, die naast keepen ook nog eens erg goed kan voetballen. Dat het 2-0 bleef bij rust was dus eigenlijk niet te bevatten en de spelers liepen dan ook enigszins gedesillusioneerd naar de kleedkamers voor de thee. Ook die van Veen wouden 4!

2e helft- Gelukkig regeerde in de rust de positiviteit van het goede spel over de gemiste kansen. De leiders maakten zich dan ook niet hele grote zorgen over het vervolg. Wel werd gewaarschuwd voor de sluwe tegenstander, die niet voor niets zo hoog staan op de ranglijst. Dat er geen zorgen hoefden te zijn over de inzet en het spel bleek, achteraf na 90 minuten, een terechte conclusie. De tegenstander hanteerde echter dezelfde strijdwijze als Ropta Boys in de eerste helft en beten fel van zich af. Dit resulteerde in een half uur na rust in 3 tegentreffers, zonder dat Ropta Boys 3 slecht speelde, veel ruimte weggaf of geen strijd wilde leveren. De eerste 2 goals werden veroorzaakt door persoonlijke fouten die kunnen gebeuren maar simpelweg niet te verdedigen zijn. De 3e goal kwam door een misverstand tussen de laatste man en de keeper. Wel dient gezegd dat deze fouten natuurlijk voortkwamen uit de pressie van Veenwouden 4, die alles gaven het tweede bedrijf. Ropta Boys wilde blijven voetballen, terwijl dat in sommige situaties niet kan. Daar kan lering uit worden getrokken voor een volgende wedstrijd. Overigens bleef Ropta Boys de hele tweede helft de beter voetballende ploeg , bleef de inzet 100% en werden er weer grote kansen gecreëerd en gemist. Nu miste bijvoorbeeld Marcel Timmerman alleen voor de keeper, niet al te ver voor tijd. Zo konden de meubelen ook niet enigszins worden gered met nog een puntendeling op de valreep. Veenwouden 4 trok deze wedstrijd over de streep, met een 100% rendement in het benutten van de kansen. Na afloop was de frustratie groot over het niet hebben kunnen winnen van deze wedstrijd. Vervelend natuurlijk maar ook weer positief om te zien dat er weer beleving te bemerken was binnen het 3e van Ropta Boys.

Dank gaat uit naar de spelers van de B’s die ons vandaag hebben geholpen. Super mannen, we doen graag weer eens een beroep op jullie.

Zaterdag wacht ons Suawoude 2 en zullen we wederom strijden voor elke meter. Als dezelfde mentaliteit als vandaag aan de dag gelegd kan worden, gaat dat geheid punten op leveren. Daar zijn we van overtuigd.