Ropta Boys 2 speelt gelijk tegen Dokkum 2

Afgelopen Zaterdag stond de laatste poule en tevens bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was VV Dokkum 2, dat ook uitkomt in de derde klasse D. Onder leiding van scheidsrechter De Jong uit Holwerd werd er om 12:15 afgetrapt in Oosternijkerk.

Zoals bekend startte Dokkum furieus en men jaagde de Ropta-defensie af. Ropta Boys kwam moeilijk onder de druk vandaan en er was het eerste half uur sprake van paniekvoetbal. Dokkum was erg dreigend en zorgde met steekpassen er voor dat men gevaarlijk werd. Voordeel was dat Dokkum erg moeilijk scoort en slordig met de (halve) kansen omsprong. Toch kwam Dokkum na een half uur op voorsprong. Achterin stond men te slapen, en de rechtsbuiten wist nu wel te scoren. (0-1) Hierna kwam Ropta Boys door. De keeper van Dokkum stond te grabbelen en Jimke ontfutselde hem de bal. Jimke werd hard onderuit gehaald en heel Ropta Boys ging uit van een penalty. Helaas, de arbiter oordeelde anders en constateerde een overtreding op de keeper. De rust werd bereikt met een 0-1 stand, met in de eerste helft een beter Dokkum.

Tweede helft

De tweede helft enkele wijzingen bij RB. Theunis kwam voor Patrick, Anco voor Jimke en Jan Bekker voor Zjene. Met iets meer drive naar voren was het nu Ropta Boys dat de bovenliggende partij werd. In de tweede helft werden de duels gewonnen en werd er gespeeld met beleving. Dokkum probeerde het nu steeds vaker met de lange bal, welke in de meeste gevallen onschadelijk kon worden gemaakt door de RB-defensie. Er kwamen ook aardige kansen, maar die waren niet besteed aan Meindert (teenlengte te kort) Tseard (doelpunt afgekeurd wegens buitenspel) en Mustafa. De laatste zou nog met rood van het veld af gaan na een overtreding van achteren. Zoals gezegd had Ropta Boys een overwicht. Dit werd pas uitgedrukt in de 81e minuut. Meindert omspeelde drie verdedigers en haalde met zn’ rechterbeen uit. De plofte, onderweg licht aangeraakt, in de verre hoek.

Daarvoor had Dokkum uit een counter de 0-2 kunnen maken, maar was men wederom slordig en stond Johannes goed te keepen. De slotfase was hectisch te noemen met veel geschreeuw en bombarie, maar gescoord werd er niet meer. Een terecht 1-1. Zo eindigt RB2 op een tweede plek in de poule achter het oppermachtige Broekster Boys 2(9 pt) en voor Be Quick 2 (3ptn.) en Dokkum 2 (1 punt).

Zaterdag wacht promovendus VIOD 2 thuis op Sportpark de Fiver, aanvang 12:15.