v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 – Blauw Wit ’34 4

Amusement, amuseren, het leven draait om mensen vermaken. Vermaken wordt ook wel plezieren of bezighouden genoemd. Mijn inziens twee totaal verschillende woorden. Plezieren is leuk, bezighouden heeft toch iets negatiefs. Toch zijn beide woorden de ingrediënten van de wedstrijd die we afgelopen zaterdag tegen BlauwWit’34 4 hebben gespeeld. Plezierig voor de toeschouwers, want er viel genoeg te beleven gedurende de wedstrijd tussen de nummer drie en nummer laatst. De uiteindelijke eindstand van 5-2 zorgde voor blijdschap want na de 7e speelronde in de 3e A staat het vlaggenschip boven aan de ranglijst. Een mooie beloning voor Boskamp, zijn assistenten en natuurlijk de selectie die elke week naar de zaterdag toeleeft. Nog even terugkomend op bezighouden, hier zorgden de mannen uit de provinciale hoofdstad wel degelijk voor. De heren boden met name de 1e helft voldoende tegenstand en wisten met af en toe goed voetbal ons de stuipen op het lijf jagen.

Wie dat ook doen zijn de killerclowns die de gehele wereld teisteren. Onder de bevlogen leiding van uberclown Trump slaan de ‘clowns’ overal toe. De wereld is in rep en roer, en de treitervloggers zijn alweer naar de achtergrond verdwenen. Mensen wat zijn wij gevoelig voor hypes, en toch: wat houden we ervan! Iedere week is er wel weer iets nieuws, en het wereldwijde web stelt ons in staat om niks te missen. Zo onderhouden wij als vlaggenschip een facebookpagina, zodat al onze fans en volgers niks van ons avonturen missen. Lief en leed wordt gedeeld, onze problemen worden gedeeld en besproken. Wij dachten als team bijvoorbeeld dat we vrij gevorderde drinkers waren, maar de heren uit Leeuwarden lieten zien dat ze er ook niet vies van zijn. Het verdriet van een verliespartij door middel van bier zo snel weer vergeten is een prestatie op zich. Aan de andere kant, de mannen oefenen week in week uit op dit fenomeen. Ze grijpen nog sneller naar de fles dan dat een cowboy zijn revolver kan trekken. De combinatie van de goudgele rakkers en een rijdende drive-in show zorgden voor een ongekend feest in kleedbox 4. Zo werd de toch al legendarische dag, 15 oktober, nog veel fabelachtiger.

15 oktober is dus behalve de dag dat wij koploper werden, ook de dag dat de oprichter van de Luftwaffe zelfmoord pleegde en Mata Hari in 1917 werd geëxecuteerd door de Franse musketiers. Mata Hari, de vrouw achter het ontstaan van de Weze, de vrouw die het erotisch dansen naar een hoger level bracht. Waar de Fransen destijds de trekker overhaalden, zorgden de mannen van Boskamp ervoor dat een complete Leeuwarder selectie aan flarden werd geschoten. Dat er een uiteindelijke dikke eindstand op het scorebord kwam, leek halverwege de 1e helft nog een utopie. Na een slordig begin, veel balverlies en slecht drukzetten zorgde één van de verdedigers van de gasten dat het vlaggenschip op voorsprong kwam. Een ongevaarlijke voorzet werd curieus over de keeper heen gelift en dit zorgde voor de 1-0. De 1-0 voorsprong werkte averechts, want een paar minuten later lag de 1-1 al achter de Badslipper. Een werkelijk fantastisch ingeschoten vrijetrap liet de keeper van dienst kansloos, al dacht hij er zelf anders over. Zelfkritiek is goed, maar zelfs Manuel Neuer had deze bal niet gekeerd. Niet veel later volgde de 2-1. Na een goede actie van Schöne (zaterdagnacht beter bekend als de kotser) en dito afronding prijkte een hernieuwde voorsprong op het halfwerkende scorebord. Ook deze voordelige tussenstand was niet aan Boskamp zijn sletjes besteed. Na een aanval over diverse schijven liet de spits van de gasten de keeper wederom kansloos. Hierna werd er positioneel het een en ander omgezet en werd er bij vlagen goed druk gezet. Het druk zetten zorgde ervoor dat de captain der BlauwWitten grof in de fout ging, Penny ging er met de bal vandoor en schoot de bal met een prachtige boog over de verbouwereerde keeper. Enkele minuten later slachtte de Butcher zijn directe tegenstanders en zorgde voor een 4-2 voorsprong. Een fantastische pass (lees mislukt schot) van Willem belandde in de voeten bij onze nummer 9. De verdediging was ervan overtuigd dat hij in buitenspel positie stond, maar de grensrechter deelde de mening van zijn teamgenoten niet. Alleen voor de goalie maakte hij geen fout en met de 4-2 tussenstand werd de rust opgezocht. De 2e helft behield de trotse koploper de controle en werd de eindstand naar 5-2 getild. Een goede aanval over de rechtervleugel belandde bij Schöne, die was niet zelfzuchtig en schoof de bal naar Jimkesma die vervolgens de bal in de lege goal schoot. De 2e helft was minder spectaculair. Positief was dat er weinig tot geen kansen meer werden weggegeven en zodoende de nul werd gehouden. Dit betekend dat wij nog drieënhalve wedstrijd de nul moeten houden om zo weer in aanmerking te komen voor een kratje pils.

Ook voor Oostergo was zaterdag een legendarische dag door ons opleidingsteam op een flinke nederlaag te trakteren. De buren uit Ternaard vonden dit zo geweldig, dat men het nodig vond om de kantine te bestoken met telefoontjes. Elke keer was er de vraag: hoe had RoptaBoys spiele haha? Jammer dat het kortetermijn geheugen van de plaatselijke bewoners enigszins beschadigd is, want de kinkels zullen de forse nederlaag nog niet vergeten zijn. De trieste gezichten waren dan wel snel weer vertrokken na het warme onthaal in de kantine, mentaal doet zo’n nederlaag wel het één en ander met je. Ach, voetbal is oorlog en emotie. Je moet elkaar zo nu en dan in de haren vliegen en elkaar flink vernederen.

Naast alle bovenstaande onzin, willen wij als vlaggenschip via deze weg onze leider ‘HeilAant’ de komende tijd sterkte wensen. Trieste privéomstandigheden laten zien dat voetbal niet altijd het belangrijkste op de wereld is. Dat hij zaterdag wel aanwezig was, laat zien dat de man een steeds meer GroenGeel hart krijgt, en zijn voorliefde voor het akelige rood meer en meer afneemt. Komende donderdag wordt er geoefend tegen Kollum 2 en zijn we daarna lekker een weekend vrij. Over twee weken volgt de wedstrijd tegen Foarut 2 in Menaldum. Wederom een onbekende tegenstander, maar gezien de ranglijst moeten wij de drie punten meenemen naar de Fiver.