Noordbergum 1 – Ropta Boys 1: 1-3 (25 aug, beker)

Wykels Hallum 2 – Ropta Boys 2: 2-2 (26 aug, beker)

Ropta Boys 3 – Be Quick D 5: 1-7

Ropta Boys 3 – Anjum 3: 2-2 (25 aug, beker)

Ropta Boys B1 – ASC B1: 3-1
Na elkaar 20 minuten in evenwicht te hebben gehouden was het raak, een keiharde pegel van Nick met zijn sterke linker been. In de 35ste min. kregen we een penalty tegen en werd het 1-1. Na de rust was het zoeken, door een goede actie in de verdediging van Jelmer werd Nick weer gevonden en hij scoorde de 2-1. Zeven minuten na deze goal was het Keimpe die vanaf 25 meter de goalie van ASC verschalkte, een zeer fraaie goal die de eindstand op 3-1 zette. De wedstrijd werd zeer goed geleid door Nanne Jan als scheidsechter. Jongens aankomende zaterdag de eerste competitie wedstrijd, met deze inzet kunnen we een mooie competitie tegemoet zien.

Ropta Boys B1 – ST Oostergo/Anjum B1: 4-0 (27 aug)
De eerste bekerwedstrijd hebben we 3-3 gespeeld in en tegen Kootstertille. De tweede wedstrijd was thuis tegen Anjum/Oostergo combinatie. De tegenstander begon gretig aan de wedstrijd, wij stonden erbij en keken ernaar. Na een klein kwartiertje werden onze jongens langzaam maar zeker wakker. Na scores van van Keimpe en Nik gingen we de rust in.
In de rust werden de helden toegesproken door Wybrand, wat de tweede helft resulteerde in heel goed voetbal, en 100% inzet. Simon Jan scoorde, na drie keer gemist te hebben (vier maal is scheepsrecht). Nik zette de eindscore neer, einduitslag 4-0, super gedaan jongens, ga zo door. Zaterdag de laatste bekerwedstrijd thuis tegen ASC

SJO Broekster Walden C2 – Ropta Boys C1: 3-8

Ropta Boys D1 – VIOD D1: 9-3

Birdaard FC D1 – Ropta Boys D2: 11-0
om 9 uur spelden we in Birdaard vol goedemoet zijn we aan de wedstrijd begonnen met vier meiden versterking. Na een paar mooie reddingen van Bauke die op keep stond,vondt de tegen partij al vaker het doel waar door we met 6 nul tegen gingen rusten.
tweede helft nog maar eens proberen maar deze keer lukte het ook niet weer 5 doelpunten tegen. Jongens en meisje we gaan het volgende week weer proberen, volhouden dan komen de doelpunten van zelf. En dames bedankt voor jullie hulp.

Ropta Boys E1 – Kollum E2: 4-0

VIOD E2 – Ropta Boys E2: 1-10
Vanmorgen om 10.25 vertrokken wij van de Fiver naar Driesum, waar we tegen Viod moesten spelen. Het was mooi weer, dat is dan al mooi meegenomen. De wedstrijd begon om 11.15 en er werd al snel naar een doelpunt geaast. Na 2 minuten was het al raak, Susanna tikte de eerste erin. Viod kwam dichtbij, maar moest Andries wel voorbij. Andries had de bal goed klemvast beet. Eelke Pieter scoorde al snel de 2-0. Het was daarna een betje rustig voetballen met een paar scoringskansen, maar daar bleef het ook bij. Sietse Johannes en Hester hielden achtein de boel goed dicht. Daarna kwam er in één keer een kans voor Minze en die zat goed in de hoek, 3-0. Minze maakte er nog 2 en bepaalde de ruststand op 5-0.
Na de rust ging het ook mooi, na een minuutje een treffer van Jan, 6-0. Viod ging ook in de aanval. We hadden nu Jelmar in het doel, maar die had ook een mooie redding, dus werd er nog niet gescoord. De bal ging de andere kant weer op en Jan gaf Suzanna een mooie voorzet waaruit zij de 7-0 scoorde. Met mooi overspelen kon Eelke Pieter de 8-0 scoren en Suzanna de 9-0. Jelmar moest toch ook nog aan het werk met een redding, maar kon een tegendoelpunt niet voorkomen 9-1. Suzanna scoorde nog 2 keer vooral door mooie assists van Hester. Eindstand 11-1. Nu op naar de volgende wedstrijd, dan gaan we naar Dokkum.

Ropta Boys E3 – Blija E1: 0-8

Ropta Boys F2 – Be Quick D F6: 0-5

Veenwouden SC F1 – Ropta Boys F1: 14-1