Matig ropta boys verliest van opende

Opende – Het begon afgelopen zaterdagmiddag niet goed. De geblesseerde Ropta Boys speler Dirk Slager stond met materiaalman Marten Heeringa in Opeinde (ONT) in plaats van Opende. Deze vergissing was nog te herstellen, maar de vergissing die Ropta Boys beging in Opende was na meer dan 90 minuten niet meer te herstellen. Op een zeer slecht bespeelbaar veld wist Ropta Boys het veldoverwicht en betere spel niet om te zetten in de benodigde doelpunten. In een harde wedstrijd, vanaf de kant soms vergeleken met rugby, was scheidsrechter van Leeuwen te coulant. Het ontaarde hierdoor soms in letterlijke schoppartijen. Opende ging vanaf minuut één volop de strijd aan, niet om te voetballen, maar vooral om te ontregelen. Dit lukte goed, want Ropta Boys had hierop onvoldoende antwoord en moest zeer teleurgesteld onnodig verlies accepteren. De tweede, maar dure nederlaag (2-1)
1e helft.
Een zeer rommelig begin met veel lange ballen. De eerste serieuze mogelijkheid viel te noteren in de 10e minuut. Rudi Torensma veroverde de bal op het middenveld en gaf meteen mee aan Nik van der Voort. De steekbal van Nik van der Voort op Erik de Vries was goed, maar de inzet van Erik ging net voorlangs. Tot aan de 14e minuut had Ropta Boys de wedstrijd onder controle, maar een penalty gegeven aan Opende gooide roet in het eten. Rudi Torensma hield in, maar de speler van Opende maakte dankbaar gebruik van de aanraking en viel, met als gevolg een gemakkelijk gegeven penalty. Deze werd onberispelijk door Jarno Westerhof ingeschoten. (1-0) Na deze achterstand moest Ropta Boys aan de bak. Men probeerde dit wel, maar alles ging in een veel te laag tempo. Opende werd niet stuk gespeeld en de kansen die er wel degelijk kwamen op de gelijkmaker werden gemist. Ook deze middag werden er voldoende kansen gecreëerd, maar Ropta Boys komt eigenlijk het gehele seizoen moeilijk tot scoren. Zo ook deze middag, want in het restant van de eerste helft kregen de voorwaartsen Tjidsger Braaksma, Nik van der Voort en Erik de Vries voldoende kansen om de gelijkmaker te produceren. De grootste kans was voor Nik van der Voort uit een voorzet van Tjidsger Braaksma, maar de inzet van Nik werd overgetikt. In de 27e, 32e en 45e minuut waren de schoten in kansrijke positie van Edwin de Vries, Tjidsger Braaksma en Kees Kool te zwak om de Opende keeper te verschalken. Zo leek Ropta Boys te gaan rusten met een achterstand. Maar in blessuretijd (48e minuut) was het dan toch raak. Vanaf de rechterkant wist Erik de Vries met zijn linkervoet de bal in één keer binnen te schieten voor de gelijkmaker. (1-1)
2e helft.
Na de speech van trainer Wietse van der Veen begon Ropta Boys sterk aan de tweede helft. Maar ondanks dit sterke begin werden net als in de eerste helft de mogelijkheden en kansen niet verzilverd. Dit afgezet tegen een hardwerkend en weinig ruimte gevend Opende bleef de voorsprong uit. De wedstrijd ontaarde hier en daar in heel veel overtredingen die dan weer wel en dan weer niet werden gezien door de scheidsrechter. De scheidsrechter gaf uiteindelijk 4 gele kaarten aan Opende spelers en één aan Ropta Boys zijde. Maar dit hadden aan beide kanten meer moeten zijn gezien de vele en harde overtredingen. De voorsprong voor Ropta Boys bleef uit, doordat Erik de Vries kansrijk naast kopte en Tjidsger Braaksma net over kopte. Opende loerde op de counter, maar gelukkig stond Johannes de Groot goed op te letten en voorkwam een nieuwe voorsprong voor Opende. In de 66e minuut zette Rudi Torensma met een snel genomen vrije trap Erik de Vries allen voor de keeper, maar Erik speelde de bal net te ver voor zich uit en weg was de grote mogelijkheid. Het doelpunt kwam toch, maar niet aan Ropta Boys zijde. In de 80e minuut wist Opende te scoren uit een scherp voorgegeven vrije trap. De bal leek een simpele prooi voor keeper Johannes de Groot, maar Arnold Oosterbaan dacht daar anders over en kroop voor de keeper. Hij raakt de bal met het lichaam en deze rolt binnen. (2-1) Na deze achterstand gaf Ropta Boys eindelijk vol gas, maar het mocht niet meer baten. Men creëerde nog drie grote mogelijkheden, waarvan Christiaan Wijnsma pech had, want zijn kopbal ging via de lat over. De kopballen van Martin Kool en Tjidsger Braaksma gingen ruimschoots over. Met kunst en vliegwerk bleef Opende overeind en liet Ropta Boys enigszins verbouwereerd achter.
Conclusie: Een matig voetballend Ropta Boys verliest dure en domme punten in en tegen een strijdend Opende. De tweede nederlaag werd hierdoor een feit. Volgende week mag Ropta Boys proberen om deze uitglijder thuis recht te zetten tegen Friese Boys. Eindstand: 2-1.